TAJNI RECEPT BEOGRADSKIH POSLASTIČARA: Pariska torta sa šlagom i čokoladom
Sastojci:
10 jaja
200 gr šećera
250 gr brašna
40 g kakao praha
Za fil:
1.5 l neulupanog šlaga, tj. slatke pavlake
150 gr čokolade
250 gr šećera
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.
Za fil:
Kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati u tri sloja i sa strane.
Napomena: Možete i dodatno dekorisati čokoladnim mrvicama, tačkicama šlaga ili na neki drugi način, a pregled raznih dekoracija možete naći OVDE.
Izvor: Lisa
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Slatki mafini sa krem-sirom i prelivom od čokolade
Novi recept za slano predjelo: mafini s povrćem, leblebijama i crnim maslinama
Svečane dekoracije poslastica
Prava letnja poslastica: hrskava sladoled torta od 3 sastojka
Jednostavan recept za slatkiš s voćem: torta s malinama i šlagom
"PONOSAN NA ČINJENICU DA U PREMIJERU ORBANU IMAMO ISKRENOG PRIJATELJA" Predsednik Vučić se oglasio iz Budimpešte posle sastanka s mađarskim premijerom (foto)