Za kratko vreme transformisala se iz aljkave u prelepu opersku divu

Kada je izgubila neverovatnih 40 kilograma za godinu dana Marija Kalas se transformisala iz masti i aljkave operske pevačice u elegantnu divu.

Pritisak da ostane mršavica bio je ogroman za nju jer je volela da jede, a nedavno objavljeni radovi pokazuju kako je ona pokušavala da uteši sebe tokom teške bitke sa težinom.

Marija Kalas je proputovala ceo svet i prikupljala recepte koji su postali njena omiljena jela. Ponekad bi „ukrala“ recepte od poznatih kuvara u ekskluzivnim hotelima, pišući ih na komadićima papira i sakrivajući ih u svoju torbu.

Volela je hranu i nikada nije jela sama. Društvo je bilo sastavni deo njene dnevne rutine. „Naročito je obožavalakolače i pudinge, ali je živela uglavnom na šnicli i salati", rekao je Bruno Tosi, poznavalac života Marije Kalas.
marija-kalas-dijeta-mrsavljenje-visak-kilograma.jpg
Profimedia 

Njena međunarodna karijera počela je 1947. godine, kada se i očekivalo da operski pevači budu puniji. Međutim, sa 108 kilograma osećala se jadno i smatrala je sebe ružnom i nevoljenom.

Onda joj je direktor Lukino Viskonti rekao da mora da izgubi 30 kg jer u suprotnom neće raditi sa njom, a ona je smršala neverovatnih 40 kg. Potom je izgubila još 8 kilograma. Prema navodima, ogroman gubitak težine bio je rezultat očajničkog poteza operske dive kada je progutala pantljičaru da bi smršala.

Tosi je potvrdio da je Marija uradila tretman sa crvima, ali da je drastično smršala tek nakon što je prešla na režim ishrane zasnovan na jodu. "To je opasan tretman jer utiče na centralni nervni sistem, ali promenila je svoj metabolizam i pretvorila se u prelepog labuda ", rekao je Tosi.

Ona nikada nije jela pastu i omiljena jela od govedine ili tartar sosa. Pisanjem recepata zamišljala je kao da jede svu tu hranu i u tome je pronalazila zadovoljstvo. Ipak je teret slave učinio svoje.
marija-kalas-dijeta-mrsavljenje-visak-kilograma.jpg
Profimedia 

Među tim jelima nalaze se - omlet sa paradajzom, orijentalna teletina, bešamel sos, sos od senfa, zlatna torta,čokolada i torta koju je nazvala „Moja torta“ (natovarena šećerom).

Dok su se njeni gosti na velelepnim zabavama častili delikatesima, Marija Kalas pojela bi samo nekoliko zalogaja. Retko je pila vino, ali je uživala u šampanjcu.

„Bila je poput mnogih žena, celog života se mučila sa kilažom“, rekao je Tosi.

Umrla je u Parizu sa 53 godine. Srce joj je bio slomljeno jer ju je Onazis ostavio zbog Džeki Kenedi i oženio je. Ipak, u Italiji je i dalje poštuju, a jedan most u Veneciji preimenovan je u „Most Marija Kalas“ nakon što je 100.000 ljudi potpisalo peticiju.

http://www.youtube.com/watch?v=j8KL63r9Zcw

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil

Pogledajte još na portalu Stil:

Ovako su poznati postideli protivnike: 10 najboljih dosetki!

Šta krijete od drugih: Test madarskog psihijatra iz 1935. godine otkriva! (FOTO)

Pedesetogodišnjaci otkrili za cime žale: Da ponovo imaju 25, promenili bi ovih 10 stvari!

Kako da izgledate skupo: 12 vrhunskih saveta da uvek budete tip-top!

Kad je saznala za aferu: Šta je ljubomorna Džeki Kenedi rekla Merilin Monro?