NAUČNICI VAS MOLE: Uživajte, ali pazite šta stavljate u kafu
Šećer - normalne količine neće vam naškoditi, ali ako kafu pijete nekoliko puta na dan, to je za organizam već previše slatkog. Dve kašičice šećera u tri kafe jednake su količini šećera koja se nalazi u limenci „koka-kole“. Ako ne volite gorku kafu, stručnjaci preporučuju da u nju stavite malo cimeta, koji pruža prirodnu slatkoću i daje joj predivan miris.
Mleko - mnogi ga zbog lepšeg ukusa svaki put dodaju u kafu ne znajući da je ta kombinacija izuzetno teška za varenje.
Veštački zaslađivači - prepuni su glukoze i šećera i definitivno nisu dobar izbor.
Pavlaka za kafu - mnogi veruju da je ovo najukusniji, ali i najgori dodatak kafi. Prepuna je veštačkih masnoća, sirupa i hidrogenizovanih biljnih ulja, koji nikako nisu dobri za zdravlje.
Zasladivači bez kalorija - iako u vama neće izazvati šećerni „napad“, sve više istraživanja ukazuje da povećavaju rizik od dijabetesa, a ne čine ništa dobro ni našim crevima.
SANJAJTE VELIKE SNOVE, ČESTITAM VAM NA IZVRSNOSTI: Predsednik Vučić uručio ugovore mladim lekarima i tehničarima - Još osam doktora se vraća iz inostranstva