OVDE SVI GREŠIMO: Ove namirnice ni leti ne smete da čuvate u frižideru!
Frižider je najbolje mesto za čuvanje svežih namirnica, posebno tokom leta.
Ipak, stručnjaci upozoravaju da je za neku hranu bolje da se skladišti na sobnoj temperaturi. Evo koje namirnice se ne čuvaju u hladnjaku:
CRNI I BELI LUK
I crni i beli luk bi trebalo da držite podalje od frižidera. Ne samo da rizikujete da se neprijatni mirisi šire kroz frižider, već se može dogoditi i da ih druga hrana upije. Posebno, ako imate neke kolače ili tortu. Ni luku neće prijati. Ako ga ostavite u frižideru, može da pomodri.
HLEB
Iako vam se možda čini da hlađenje ne može da našteti hlebu, istina je da se hleb brže isušuje u frižideru. Ako planirate da ga koristite posle nekoliko dana, može ga staviti u frižider, ali za duži vremenski period bolji izbor je da ga dobro umotate i stavite u zamrzivač.
PARADAJZ
Ukoliko držite paradajz u frižideru, rizikujete da izgubi svoju tvrdoću i svežinu i da postane mekan i bezukusan. Takođe, skratićete njegov rok trajanja.
KROMPIR
Niske temperature uzrokuju da se skrob u krompiru pretvara u šećer koji menja ukus krompira i čini ga krtim. Umesto frižidera, držite krompir u papirnoj kesi koja će omogućiti cirkulaciju vazduha. Obavezno kesu držite na mračnom i suvom mestu.
MED
Ako držite med u frižideru, počeće da se kristalizuje i stvrdnuće se toliko da će biti teško da zabodete kašiku u teglu, a tek da ga namažete na hleb... Najbolje bi bilo da ga držite u tegli na tamnom i suvom mestu.
ZELENSKI ODBIO DA POTPIŠE TRAMPOVU PONUDU: „Taj dokument nije spreman, ne štiti Ukrajinu“! Poljski premijer uputio HITAN apel Evropljanima (VIDEO)