Ledeni dezert: Semifredo sa malinama
Potrebno je:
4 jaja
1 šolja šećera
1 štapić vanile
250 ml neutralne pavlake
250 ml kisele pavlake
150 g pečenog badema
300 g malina (polusmrznutih)
Priprema
U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje.Iseckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izmrvite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom. Oštrim nožem isecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite semenke.
Uzmite veliku staklenu činiju i u nju naspite jaja, šećer i vanilu. Činiju stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu. Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta - kada izvadite mešalice masa ne bi smela da se pomera.
Neutralnu pavlaku umutite dobro mikserom, a kiselu pavlaku viljuškom. Lagano dodajte maline u smesu sa jajima, zatim dodajte umućenu kiselu pavlaku, a potom i neutralnu pavlaku.
Polovinu smese izlijte u kalup, pospite bademima i zatim dodajte drugu polovinu smese. Dobro umotajte smesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač na šest do osam sati.
Prebacite na tacnu i uživajte. Prijatno!
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.com
Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:
5 recepata za zdrav porodični sladoled
Ledena šarlota sa malinama
Slatkiš na brzinu: Hrskava slodoled torta
Hello Kitty torta sa malinama
Trobojna ledena lizalica
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana