Planirate da provedete dan u prirodi? Ovi saveti će vam sigurno biti od velike koristi

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Ukoliko se lepo spakujete, a naročito ako imate korpu za piknik (kofer sa pregradama), u prirodi možete imati ručak kao i u luksuznom restoranu.

Osnovna pravila su jednostavna:
1. Odvojte hladno od toplog.
2. Sosove, marinade, kremove... sve što može da iscuri, pakujte u teglice (po mogućstvu sa vakuum zatvaračem).
3. Escajg ponesite od kuće, mada ima i onih korpi za izlet koje sadrže i escajg.
4. Ako imate izbora, ponesite plastične čaše. Ukoliko biste ipak poneli staklene, najbolje bi bilo da ih nosite u kutiji u kojoj su kupljene (sa pregradama od kartona) ili napravite sami takvu kutiju da se čaše ne razbiju u putu.
5. Posude sa vakuumskim poklopcima idealne su za izlete, kao i one koje čuvaju toplotu.
6. Meso je najbolje da stavite u šerpice koje se slažiu jedna na drugu, a poslednja ima poklopac.
7. Aluminijumsku foliju koristite za pecivo, a aluminijumske kutije za kolače.
8. Ne zaboravite na salvete, čačkalice, stolnjak, piknik ćebe... kao i kese za đubre.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Jednostavni trikovi za sočno pečeno pile

Kako napraviti dobar bujon

Kako da sprečite trovanje hranom

Jednostavan trik za uklanjanje pesticida s voća i povrća

Zbog čega ne smete da perete piletinu pre upotrebe (VIDEO)