Bez mnogo muke napravite kremastu čokoladnu poslasticu koja osvaja na prvi zalogaj

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Ako volite čokoladne poslastice, verovatno vam je jedna od omiljenih i mus. Ovaj kremasti desert se veoma lako pravi i u njegovoj pripremi se mogu oprobati i oni koji nisu baš vešti u kulinarstvu.

Potrebno je:

170 g čokolade za kuvanje
1/3 šoljice espreso kafe ili 1/2 kašicice instant kafe
1/3 šoljice kuvane vode
4 krupnija jajeta
3 kašike šecera

Način pripreme.

Čokoladu sitno iseckajte, dodajte espreso kafu, pomešajte i prelijte vrućom vodom. Izmiksajte sve, zatim postepeno dodajte žumanca i sve dobro dobro sjedinite. U drugoj posudi čvrsto umutite belanca. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte smesu sa čokoladom i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostavite da se hladi par sati u frižideru. Prijatno!

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

7 recepata za torte koje se ne peku

Saveti za savršen šam od belanaca

Jednostavan način odvajanja žumanaca i belanaca (VIDEO)

Čokoladni kolač bez brašna

Kako da napravite domaći sladoled bez kristala leda