Brzo i lako: Ovako se pravi najukusniji čokoladni mus
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Ako volite čokoladne poslastice, verovatno vam je jedna od omiljenih i mus. Ovaj kremasti desert se veoma lako pravi i u njegovoj pripremi se mogu oprobati i oni koji nisu baš vešti u kulinarstvu.
Potrebno je:
170 g čokolade za kuvanje
1/3 šoljice espreso kafe ili 1/2 kašicice instant kafe
1/3 šoljice kuvane vode
4 krupnija jajeta
3 kašike šecera
Način pripreme.
Čokoladu sitno iseckajte, dodajte espreso kafu, pomešajte i prelijte vrućom vodom. Izmiksajte sve, zatim postepeno dodajte žumanca i sve dobro dobro sjedinite. U drugoj posudi čvrsto umutite belanca. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte smesu sa čokoladom i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostavite da se hladi par sati u frižideru. Prijatno!
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
7 recepata za torte koje se ne peku
Saveti za savršen šam od belanaca
Jednostavan način odvajanja žumanaca i belanaca (VIDEO)
Čokoladni kolač bez brašna
Kako da napravite domaći sladoled bez kristala leda
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana