Idealan za doručak, laki ručak, ukusnu večeru - burek sa tikvicama, ovčijim sirom i malo povrća oduševiće vaše ukućane i goste

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs
Sastojci (za 4 osobe):

500 g tikvica

3 čena belog luka

2 crvene paprike

400 g ovčijeg sira

300 g jogurta

3 jaja

50 g pinjola

po 2 kašike mirođije, peršuna i nane

so, biber

1/2 kg kora za pitu

2 kašike maslinovog ulja

žumance

Priprema: ,

Tikvice operite, očistite, po dužini ih prepolovite, pa isecite na tanke kolutove. Beli luk oljuštite, iseckajte. Paprike operite, očistite, isecite na rezance. Sir izgnječite viljuškom, umešajte jaja i jogurt, pa u ujednačenu masu umešajte pinjole (jednu kašiku ostavite), tikvice, beli luk, paprike i trave, posolite i pobiberite. Vatrostalnu posudu dobro podmažite. Dno obložite sa dve kore, poprskajte uljem, zatim premažite filom, pa stavite sledeću koru. Tako naizmenično ređajte dok sve sastojke ne potrošite. Pitu završite korom.

Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni. Žumance umutite sa malo ulja, premažite gornju koru. Pospite preostalim pinjolama. Pecite na srednjoj rešetki rerne oko 25-30 minuta dok se lepo ne zapeče i porumeni.

Recepte piše: Marija Jakob

Izvor: Lisa.rs

Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Pileća čorba "egzotik": bogato jelo sa tikvicama i pirinčanim rezancima

Brzi recepti za početnike: tikvice punjene pečurkama bukovačama

Teleće šnicle s tikvicama i plavim patlidžanom

Sveže i ukusno: letnja salata sa blitvom i tikvicama

Specijal pljeskavice od tikvica i parmezana