Ako su vam dosadile prženice za doručak, ove sa tikvicama i celerom doneće neobičnu novinu u vaš jelovnik!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs

Sastojci:

300 g tikvica
2 struka celera
glavica crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
5 jaja
2 kašike mleka
3 kašike brašna
kašičica peršuna
150 g rendane gaude
kašika putera

Priprema:

Operite tikvice i celer, oljuštite ih, operite i sitno iseckajte. Očistite crni luk pa i njega iseckajte.

Zatim zagrejte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte luk, celer i tikvicu. Začinite solju i biberom. Dinstajte povrće ne duže od 5 minuta.

Jaja, mleko, brašno, peršun i 50 g rendanog sira umutite mikserom. Začinite solju i biberom. Zatim dodajte dinstano povrće. Zagrejte puter, dodajte masu od jaja i povrća, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.

Stavite ovu masu na pleh obložen masnim papirom. Premažite je preostalim sirom i zapecite u rerni ispod rešetke oko 1–2 minuta, odnosno dok se sav sir ne rastopi. Zatim ispečenu masu isecite na komade, nalik na picu, i servirajte na tanjirima. Po želji garnirajte maslačkom. Uz ovo lako jelo odlično ide salata od paradajza u kombinaciji sa crnim lukom.

Recepte piše: Marija Jakob

Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Pileća čorba "egzotik": bogato jelo sa tikvicama i pirinčanim rezancima

Brzi recepti za početnike: tikvice punjene pečurkama bukovačama

Teleće šnicle s tikvicama i plavim patlidžanom

Sveže i ukusno: letnja salata sa blitvom i tikvicama

Lako slano predjelo: burek sa sirom i tikvicama