JEFTINI RECEPTI BEZ MESA: Prženice od tikvica sa sirom
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs
Sastojci:
300 g tikvica
2 struka celera
glavica crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
5 jaja
2 kašike mleka
3 kašike brašna
kašičica peršuna
150 g rendane gaude
kašika putera
Priprema:
Operite tikvice i celer, oljuštite ih, operite i sitno iseckajte. Očistite crni luk pa i njega iseckajte.
Zatim zagrejte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte luk, celer i tikvicu. Začinite solju i biberom. Dinstajte povrće ne duže od 5 minuta.
Jaja, mleko, brašno, peršun i 50 g rendanog sira umutite mikserom. Začinite solju i biberom. Zatim dodajte dinstano povrće. Zagrejte puter, dodajte masu od jaja i povrća, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
Stavite ovu masu na pleh obložen masnim papirom. Premažite je preostalim sirom i zapecite u rerni ispod rešetke oko 1–2 minuta, odnosno dok se sav sir ne rastopi. Zatim ispečenu masu isecite na komade, nalik na picu, i servirajte na tanjirima. Po želji garnirajte maslačkom. Uz ovo lako jelo odlično ide salata od paradajza u kombinaciji sa crnim lukom.
Recepte piše: Marija Jakob
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Pileća čorba "egzotik": bogato jelo sa tikvicama i pirinčanim rezancima
Brzi recepti za početnike: tikvice punjene pečurkama bukovačama
Teleće šnicle s tikvicama i plavim patlidžanom
Sveže i ukusno: letnja salata sa blitvom i tikvicama
Lako slano predjelo: burek sa sirom i tikvicama
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta