Rešite se tragova masnoće s tiganja i šerpi bez upotrebe jakih hemikalija.

Ako vam je dosadilo mukotrpno ribanje šerpi i tiganja na kojima su ostali tragovi zagorele masnoće, primenite naše savete.

Predstavljamo vam tri jednostavna načina čišćenja posuđa nakon kojih će oni zablistati kao novi.Oljuštite krompir i prepolovite ga. Na polovinu krompira stavite sodu bikarbonu. Tom stranom krompira trljajte zamašćenu površinu. Ovaj način zahteva malo više truda, ali rezultat neće izostati.

Kesice čaja vam takođe mogu pomoći u čišćenju posuđa. Neiskorišćenom suvom kesicom za čaj protrljašte prljavu posudu. VIdećete kako kesica polako upija prljavštinu i masnoću. Biće vam potrebne 2 kesice za čišćenje jedne posude.

Kombinacija sode bikarbone i ključale vode će biti od velike pomoći. U veću šerpu stavite 4-5 kašičica sode bikarbone i malo vode i tu stavite zamašćenu šerpu ili tiganj. Zagrevajte na srednjoj temperaturi i kuvajte oko pola sata. Nakon toga ćete bez muke obrisati zagorelu masnoću.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Kako da lako očistite ravnu ploču na šporetu

Očistite rernu bez upotrebe hemikalija

Kako da odstranite kamenac sa sudopere

Namirnice koje ne treba čuvati u frižideru

Kako da "spasite" zagorelu hranu?