Pogledajte kako da brzo i lako odmrznete manje komade mesa

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Ukoliko niste na vreme izvadili meso iz zamrzivača, a treba da pripremite obrok, ne očajavajte. Meso možete odmrznuti i na brži način.

Potrebna vam je dublja šerpa i kese za zamrzivač. Šniclu ili manji komad mesa stavite u kesu za zamrzivač i zatvorite je.

U šerpu sipajte vodu i zagrejte je dok ne dostigne temperaturu od 60 stepeni. Ukoliko nemate termometar, temperaturu možete proveriti tako što bi na dnu šerpe trebalo da se pojavi nekoliko mehurića, a prst potopljen u vodu možete držati samo sekund - dva.

Isključite ringlu i u vodu stavite kesu s mesom. Ne držite kesu u vodi duže od 45 minuta, mada će se pileće belo meso odmrznuti za desetak minuta, a ostalo meso za oko 12. To je dovoljno da se meso odmrzne, ali neće početi da se kuva i bakterije se neće razviti.

Ovakav način odmrzavanja je pogodan za šnicle i manje komade mesa, ali ne i za celo pile.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

Kako pravilno odmrznuti piletinu

9 najčešćih grešaka u pripremi krompir pirea

Zašto ne treba prati sirovu piletinu

Kako da testo brže naraste