Obogatite salate domaćim prelivima i uživajte u zdravim zalogajima

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

U osnovi svih preliva za salatu je kombinacija ulja i sirćeta, izbalansiranih tako da salati da bogat ukus i jednako prekrije povrće.

Ulje i sirće se uglavnom razdvajaju, ali drugi sastojci im pomažu da se vežu i ostanu tako dok ne pojedemo salatu.

Za klasičan francuski preliv pomešajte tri dela ulja i deo sirćeta - uglavnom vinskog ili jabukovog. Sipajte mešavinu u teglu, pa dodajte senf i so i biber po ukusu. Zatim promešajte, zatvorite teglu i dobro promućkajte da se svi sastojci povežu.

Majonez, pavlaku ili žumanca možete dodati ako želite kremastije prelive. Možete dodati i biljne začine po ukusu - peršun, nanu, vlašac ili malo belog luka.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Kako da napravite najsočnije krmenadle iz rerne

Krompir salata sa majonezom i jajima

5 razloga više da uživate u čaši vina

8 odličnih razloga da jedete đumbir

5 načina da neutrališete mirise nakon pripreme hrane