UROLAJTE, DODAJTE ANANAS: Tri dobra recepta za šnicle
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs
Šnicle koje se vole na prvi zalogaj!
Bečka šnicla sa krompir-salatom i krastavcima
Sastojci za 4 osobe:
750 g krompira
so, biber
1 veliki krastavac
125 g punomasne pavlakekašicica senfa
75 g dimljene slanine
5 kašika putera
4 teleće šnicle (od 125 g)
3 kašike brašna
2 jajeta
4 kašike prezli
4 grančice mirođije
Priprema:
Krompir s ljuskom kuvajte u slanoj vodi 25 minuta, pa ga ocedite. Krastavac oljuštite i narendajte. Pomešajte pavlaku, so, biber i senf i dodajte krastavac. Krompir ostavite da se malo ohladi, pa ga oljuštite. Očistite luk i sitno ga naseckajte, a slaninu nasecite na tanke trake.
Dve kašike putera ugrejte u tiganju, krompire isecite na listiće, pa ih propržite na puteru. Dodajte slaninu i luk, sve zajedno propržite i začinite.
Šnicle istucite, uvaljajte u brašno. Razmutite jaja, šnicle stavite u jaja, pa uvaljajte u prezle. Pržite ih na preostalom puteru 4-5 minuta sa svake strane.
Mirođiju naseckajte, dodajte u salatu. Poslužite sa šniclom i krompirima.
Vreme preipreme: 75 min.
Šnicle sa žalfijom
Sastojci za 4 osobe:
800 g krompira
čen belog luka
so, biber
4 kašike maslinovog ulja
po 2 grančice žalfije i ruzmarina
1/2 limuna
4 tanke svinjske šnicle (od 125 g)malo brašna
2 kašike senfa
4 tanka listića pršute
2 grančice žalfije
2 kašike putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i prepolovite. Beli luk i ruzmarin isitnite, pomešajte sa solju, biberom i uljem. Limun operite i isecite na kolutove. Pomešajte ga u tepsiji sa krompirom i začinjenim uljem i pecite 35 minuta povremeno okrećuci za vreme pečenja.
Meso začinite, pa s jedne strane pospite brašnom (otresite višak). Drugu stranu mesa premažite senfom, stavite na to pršutu, pa šnicle preklopite. Filujte meso listićima žalfije i učvrstite čačkalicama.
Puter ugrejte, pa pržite šnicle 4-5 minuta sa svake strane. Poslužite s krompirom.
Vreme pripreme: 65 min.
Urolane šnicle sa sirom i ananasom
Sastojci za 4 osobe:
3 tanke svinjske šnicle (oko 500 g mesa)so, biber
3 manja lista kuvane šunke
3 manja lista siramanja konzerva ananasa
2 kašike ulja
100 g pavlake za kuvanje
50 g narendanog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šnicle posolite, pobiberite i nafilujte šunkom i sirom. Ananas ocedite i presecite, a sok sačuvajte. Po dva komada stavite na šnicle, smotajte ih i učvrstite čačkalicama.
Rolnice propržite na vrućem ulju, stavite u manji pleh. Pomešajte pavlaku za kuvanje, 150 ml vode i pet kašika soka od ananasa, sipajte u masnoću od prženja i zakuvajte. Preostali ananas isecite na kockice, dodajte u sos, pa time prelijte meso. Pospite sirom i pecite 30 minuta u rerni.
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Teleće šnicle u slatkoj pavlaci sa šampinjonima
Pikantne ćureće šnicle sa paprikom
Sočne svinjske šnicle s plavim patlidžanom
Jeftin i ukusan ručak: sočne šnicle od mlevenog mesa
Teleće šnicle s tikvicama i plavim patlidžanom
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega