Šnicle koje se vole na prvi zalogaj

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs

Šnicle koje se vole na prvi zalogaj!

Bečka šnicla sa krompir-salatom i krastavcima

Sastojci za 4 osobe:

750 g krompira

so, biber

1 veliki krastavac

125 g punomasne pavlakekašicica senfa

75 g dimljene slanine

5 kašika putera

4 teleće šnicle (od 125 g)

3 kašike brašna

2 jajeta

4 kašike prezli

4 grančice mirođije


Priprema:

Krompir s ljuskom kuvajte u slanoj vodi 25 minuta, pa ga ocedite. Krastavac oljuštite i narendajte. Pomešajte pavlaku, so, biber i senf i dodajte krastavac. Krompir ostavite da se malo ohladi, pa ga oljuštite. Očistite luk i sitno ga naseckajte, a slaninu nasecite na tanke trake.

Dve kašike putera ugrejte u tiganju, krompire isecite na listiće, pa ih propržite na puteru. Dodajte slaninu i luk, sve zajedno propržite i začinite.

Šnicle istucite, uvaljajte u brašno. Razmutite jaja, šnicle stavite u jaja, pa uvaljajte u prezle. Pržite ih na preostalom puteru 4-5 minuta sa svake strane.

Mirođiju naseckajte, dodajte u salatu. Poslužite sa šniclom i krompirima.

Vreme preipreme: 75 min.

Šnicle sa žalfijom

Sastojci za 4 osobe:

800 g krompira

čen belog luka

so, biber

4 kašike maslinovog ulja

po 2 grančice žalfije i ruzmarina

1/2 limuna

4 tanke svinjske šnicle (od 125 g)malo brašna

2 kašike senfa

4 tanka listića pršute

2 grančice žalfije

2 kašike putera


Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i prepolovite. Beli luk i ruzmarin isitnite, pomešajte sa solju, biberom i uljem. Limun operite i isecite na kolutove. Pomešajte ga u tepsiji sa krompirom i začinjenim uljem i pecite 35 minuta povremeno okrećuci za vreme pečenja.

Meso začinite, pa s jedne strane pospite brašnom (otresite višak). Drugu stranu mesa premažite senfom, stavite na to pršutu, pa šnicle preklopite. Filujte meso listićima žalfije i učvrstite čačkalicama.

Puter ugrejte, pa pržite šnicle 4-5 minuta sa svake strane. Poslužite s krompirom.

Vreme pripreme: 65 min.

Urolane šnicle sa sirom i ananasom

Sastojci za 4 osobe:

3 tanke svinjske šnicle (oko 500 g mesa)so, biber

3 manja lista kuvane šunke

3 manja lista siramanja konzerva ananasa

2 kašike ulja

100 g pavlake za kuvanje

50 g narendanog sira

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šnicle posolite, pobiberite i nafilujte šunkom i sirom. Ananas ocedite i presecite, a sok sačuvajte. Po dva komada stavite na šnicle, smotajte ih i učvrstite čačkalicama.

Rolnice propržite na vrućem ulju, stavite u manji pleh. Pomešajte pavlaku za kuvanje, 150 ml vode i pet kašika soka od ananasa, sipajte u masnoću od prženja i zakuvajte. Preostali ananas isecite na kockice, dodajte u sos, pa time prelijte meso. Pospite sirom i pecite 30 minuta u rerni.

Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Teleće šnicle u slatkoj pavlaci sa šampinjonima

Pikantne ćureće šnicle sa paprikom

Sočne svinjske šnicle s plavim patlidžanom

Jeftin i ukusan ručak: sočne šnicle od mlevenog mesa

Teleće šnicle s tikvicama i plavim patlidžanom