O blagodetima meda smo već pisali, a samo jedna kašičica sadrži čak 70 različitih sastojaka

Cimet je jedan od najstarijih poznatih začina, spominje se već 2.800 godina pre nove ere, a prva zabeleška o cimetu dolazi iz stare Kine.

U narodnoj kineskoj medicini cimet ima reputaciju kao lek za prehladu i grip, a koristi se uz čaj i svež đumbir. Pomaže i kod smetnji pri varenju (zbog sadržaja tiamina), revitalizuje živce i krv.

Ukoliko budete koristili napitak pripremljen po ovom receptu, zasigurno ćete brzo biti uvereni u njegove rezultate.
cimet.jpg
Foto: Shutterstock

Uveče pred spavanje u 200 ml vode. Uzmite jednu veću šolju i sipajte u nju dve kašičice cimeta i jednu veliku supenu kašiku meda. Narendajte malo svežeg đumbira, oko jedne kafene kašičice. Sipajte u šolju prokuvalu vodu. Zatim dodajte tri kašike soka od limuna i poklopite šolju tanjirićem.

Nakon pola sata popijte pola šolje pre odlaska u krevet, a drugu polovinu popijte ujutru na prazan stomak.
djumbir.jpg
Foto: Shutterstock

(Žena)