JEFTINI RECEPTI: Pikantni francuski krompir u rerni
Sastojci:
1 kg krompira
glavica luka
oko 300 g kobasice
5 barenih jaja
2 nekuvana jajeta
2 dl kisele pavlake
malo mleka
oko 200 g trapista
so
biber
Priprema:
Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal.
Umutite 2 jajeta i pavlaku (dodajte i malo mleka), posolite i zalijte preko krompira. Pecite oko 40 minuta. Kad krompir dobije rumenu boju, preko njega stavite rendan sir da se lepo otopi.
Recepte piše: Milja Lukić
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Marinirana piletina sa roštilja
Lisina starinska krompirača
Jednostavno i lako: musaka od krompira i spanaća
Kulinarski izazov: domaći kroasani sa susamom
Domaće tortilje
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana