BRZA JELA
JEFTINI RECEPTI: Pikantni francuski krompir u rerni
Ukoliko vam je dosadilo da krompir barite ili pečete, isprobajte ovo lagano jelo koje ćete sigurno obožavati
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs
Sastojci:
1 kg krompira
glavica luka
oko 300 g kobasice
5 barenih jaja
2 nekuvana jajeta
2 dl kisele pavlake
malo mleka
oko 200 g trapista
so
biber
Priprema:
Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal.
Sastojci:
1 kg krompira
glavica luka
oko 300 g kobasice
5 barenih jaja
2 nekuvana jajeta
2 dl kisele pavlake
malo mleka
oko 200 g trapista
so
biber
Priprema:
Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal.
Shutterstock
Umutite 2 jajeta i pavlaku (dodajte i malo mleka), posolite i zalijte preko krompira. Pecite oko 40 minuta. Kad krompir dobije rumenu boju, preko njega stavite rendan sir da se lepo otopi.
Recepte piše: Milja Lukić
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Marinirana piletina sa roštilja
Lisina starinska krompirača
Jednostavno i lako: musaka od krompira i spanaća
Kulinarski izazov: domaći kroasani sa susamom
Domaće tortilje
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!