Ukoliko vam je dosadilo da krompir barite ili pečete, isprobajte ovo lagano jelo koje ćete sigurno obožavati

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs

Sastojci:

1 kg krompira
glavica luka
oko 300 g kobasice
5 barenih jaja
2 nekuvana jajeta
2 dl kisele pavlake
malo mleka
oko 200 g trapista
so
biber

Priprema:

Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal.
lisa-krompir-recept.jpg
Shutterstock 

Umutite 2 jajeta i pavlaku (dodajte i malo mleka), posolite i zalijte preko krompira. Pecite oko 40 minuta. Kad krompir dobije rumenu boju, preko njega stavite rendan sir da se lepo otopi.

Recepte piše: Milja Lukić

Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Marinirana piletina sa roštilja

Lisina starinska krompirača

Jednostavno i lako: musaka od krompira i spanaća

Kulinarski izazov: domaći kroasani sa susamom

Domaće tortilje