Kad se ispeče, prekrijte ga krpom i ostavite da odstoji desetak minuta da biste ga lakše očistili.

Ima li lepšeg osećaja od onog kada, dok šetate ulicom, do vas dopre miris pečenog kestenja.
Mnogi izbegavaju da ga peku kod kuće jer im se čini da oko toga ima previše posla. Međutim, vrlo je lako.

Za početak, potrebni su vam sveže kestenje i nož. Ali ne bilo kakav! Uzmite onaj koji je nazubljen, ali oštar da biste lakše zasekli ljusku, ali dobro pazite da se ne posečete.

Svaki kesten zasecite po širini dok se ljuska malo ne rastvori. Potom kestenje stavite u šerpu, nalijte vodom i pustite da se krčka dok ne provri. Nakon deset-petnaest minuta izvadite iz vode, prebacite u pleh za pečenje, stavite u zagrejanu rernu i pecite na 220 stepeni.

Kad se ispeče, prekrijte ga krpom i ostavite da odstoji desetak minuta da biste ga lakše očistili. I to je to!