Pikantan i mirisan, ovaj ajvar biće ukusan namaz za sve sendviče i sjajna salata za gurmane

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs

Sastojci:

2 kg zelenog paradajza

3-4 veća korena rena

200 g senfa

4 dl ulja

so
slana-zimnica-recept-ajvar-lisa.jpg
Profimedia 

Priprema:

Zeleni paradajz dobro operite, očistite i sameljite. Ostavite da se ocedi u cediljki. Izmešajte ga sa senfom, narendanim renom, uljem i solju. Sve to dobro umutite, pa sipajte u čiste tegle. Pokrijte celofanom.

Vreme pripreme: 30 minuta + vreme za ceđenje

Recepte piše: Marija Jakob

Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Postojbina leskovačkog ajvara

Slana zimnica: sos od paradajza i maslina za italijanska jela

Pileće grudi u sosu od paradajza i maslina

Saveti iskusnih domaćica: najbolje pečeno pile svih vremena (6 saveta)

Italijanske šmekerske špagete sa orasima i čeri paradajzom