Po mogućnosti neprskanu, operite i osušite, ekseri od čistog gvožđa i malo bakrene žice dobro očistite alkoholom

Malokrvnost, odnosno anemija može biti okidač mnogih ozbiljnijih bolesti. Ukoliko patite od anemije, probajte ovaj narodni lek, ali naravno prvo se konsultujte i sa svojim lekarom.

Jabuku, po mogućnosti neprskanu, operite i osušite, ekseri od čistog gvožđa (oko 10 kom) i malo bakrene žice dobro očistite alkoholom - bakrena žica pomaže apsorpciju gvožđa, osušite i nabodite u jabuku, najbolje oko peteljke. Takvu jabuku ostavite da odstoji preko noći.

Sledećeg jutra izvadite eksere i bakrenu žlicu i jabuku pojedite na jedan od ova 3 načina, po želji:

* celu
* provucite kroz sokovnik i popijete sok
* naribajte u posudu, dodajte kašiku meda i sok od pola limuna - ovo se preporučuje da se jede na gladan želudac.

Eksere i žicu naveče zabodite u novu jabuku, ostavite do sledećeg jutra i ponovite sve ispočetka u razdoblju od 7 dana.

Nema potrebe eksere i žicu prati posle svake upotrebe, dobro sastružite nakupljene naslage, a eksere i žicu odmah ubacite u drugu jabuku. Ovaj proces možete ponavljati i duže, ali najmanje 7 dana.

jabuka.jpg
Foto: Profimedija

Atma.hr