PILETINA BOLONJA: Bogato glavno jelo sa šampinjonima
Sastojci (za 4 osobe):
4 komada pilećih fileta (po 150 g) ili 4 komada pileta po želji
2 kašike ulja
so, biber
500 g šampinjona
300 g sitnijeg pelata
1/2 kašičice seckanog majorana
kašika seckanog bosiljka
slatka aleva paprika
200 g pavlake za kuvanje
250 g mini paradajza
500 g mešanog mlevenog mesa
jaje
125 g rendanog parmezana
Priprema:
Pržite komade mesa po 3 minuta sa svake strane na vrućem ulju, posolite ih, pobiberite i premestite u vatrostalnu posudu. (Ako koristite krupinije komade piletine, malo ih prodinstajte.) Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Na masnoći od pečenja 3 minuta pržite očišćene i na listiće sečene pečurke. Posolite ih, dodajte pelat, zacinite solju, biberom, majoranom, bosiljkom i alevom paprikom. Dolijte pavlaku i ostavite da prokuva. Na kraju umešajte mini paradajz koji ste prepolovili.
U mleveno meso umešajte jaje, so, biber i crvenu papriku pa ga rasporedite po piletini. Sve prelijte sosom od paradajza i pecite oko 30 minuta u rerni, a 10 minuta pre kraja jelo pospite parmezanom.
Izvor: Lisa
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Laki recepti: piletina u belom sosu
Svinjska pečenica u marinadi
Sicilijanska piletina a la Taormina: pile pečeno u rerni sa prilogom od tikvica
Rolat od kiselog kupusa sa piletinom
Ekspres čorba od piletine ili govedine
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA