Pikantna, gurmanski pripremljena piletina biće sjajno osveženje za vaš jelovnik!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs

Sastojci (za 4 osobe):

4 komada pilećih fileta (po 150 g) ili 4 komada pileta po želji
2 kašike ulja
so, biber
500 g šampinjona
300 g sitnijeg pelata
1/2 kašičice seckanog majorana
kašika seckanog bosiljka
slatka aleva paprika
200 g pavlake za kuvanje
250 g mini paradajza
500 g mešanog mlevenog mesa
jaje
125 g rendanog parmezana

Priprema:

Pržite komade mesa po 3 minuta sa svake strane na vrućem ulju, posolite ih, pobiberite i premestite u vatrostalnu posudu. (Ako koristite krupinije komade piletine, malo ih prodinstajte.) Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Na masnoći od pečenja 3 minuta pržite očišćene i na listiće sečene pečurke. Posolite ih, dodajte pelat, zacinite solju, biberom, majoranom, bosiljkom i alevom paprikom. Dolijte pavlaku i ostavite da prokuva. Na kraju umešajte mini paradajz koji ste prepolovili.

U mleveno meso umešajte jaje, so, biber i crvenu papriku pa ga rasporedite po piletini. Sve prelijte sosom od paradajza i pecite oko 30 minuta u rerni, a 10 minuta pre kraja jelo pospite parmezanom.
piletina.jpg
Profimedia 


Izvor: Lisa

Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Laki recepti: piletina u belom sosu

Svinjska pečenica u marinadi

Sicilijanska piletina a la Taormina: pile pečeno u rerni sa prilogom od tikvica

Rolat od kiselog kupusa sa piletinom

Ekspres čorba od piletine ili govedine