Zapečeni krompir, brokoli s krompirom i kaubojski krompir! Nove kombinacije koje će obradovati sve gurmane

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs

Brokoli sa krompirom

Sastojci:

150 g brokolija

4 velika krompira

2 dl pavlake za kuvanje

so, biber

maslac

Priprema:

Brokoli očistite i razdvojte na cvetove, a krompir oljuštite i isecite na komade približno jednake veličine (na primer, srednji krompir na četiri dela), i sve skuvajte u kipućoj slanoj vodi. Ocedite, pa povrće na maslacu, u posudi u kojoj ćete služiti jelo, kratko propržite. Začinite po ukusu i ulijte pavlaku uz stalno mešanje. Kuvajte dok ne postignete željenu gustinu.
lisa-recepti.jpg
Profimedia 

Vreme pripreme: 25 minuta.

Zapečen krompir

Sastojci:

5 velikih krompira

3 glavice luka

2 paprike

1 kobasica

3 kašike začina po želji (italijanska ili provansalska mešavina)

so, biber, ulje

3-4 dl pavlake za kuvanje

Priprema:

Krompir isecite na kolutove i kuvajte ga u slanoj vodi oko 30 minuta. Luk i kobasicu isecite na kolutove, a papriku na tračice. Vatrostalnu posudu podmažite i stavite polovinu krompira, preko krompira luk, sledeći sloj je paprika, i na kraju kobasice.
lisa-recepti.jpg
Profimedia 

Pospite mešavinom začina po ukusu, posolite, pobiberite, stavite malo čilija. Sve pokrijte drugom polovinom krompira, zalijte pavlakom i pokapajte s nekoliko kapi ulja. Pecite na 200 stepeni sat do sat i po vremena, da krompir dobije lepu hrskavu koricu.

Vreme pripreme: 2 sata.

Kaubojski krompir

Sastojci:

1 kg sitnijeg krompira

4 crvena feferona

2 glavice luka

50 g mesnate slanine

kajenski biber

2 kašičice ulja

150 g crvenog pasulja (iz konzerve)

150 g zrna kukuruza (iz konzerve ili zmarzivača)

1 kašika putera

4 jaja

so, biber

Priprema:

Krompir oljuštite, operite i po dužini isecite na polovine ili četvrtine. Feferone očistite i nasecite na tračice, luk na kriške, a slaninu na šire ploške. Rernu zagrejte na 200 °C.U niski pekač stavite krompir, luk i feferone pa ih začinite solju, biberom i kajenskim biberom. Poprskajte ih uljem, po tome složite parčad slanine pa sve zajedno pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta. Jelo povremeno okrećite.
lisa-recepti.jpg
Profimedia 

Pasulj i kukuruz ocedite pa ih umešajte u krompir 10 minuta pre kraja. Dok se krompir peče, u tiganju zagrejte puter, ispržite jaja na oko pa ih pre posluživanja stavite na krompir i sve zajedno poslužite.

Vreme pripreme: 90 minuta.

Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Krompir pečen u rerni sa dodatkom susama i paprike

Laki recepti: mladi krompir s tunjevinom

Brzi i jeftini recepti: pikantni francuski krompir u rerni

Najbolji pečeni krompir u rerni svih vremena

Belo meso sa krompirom: gratinirana piletina u rerni