Koliko god se trudili i kuvali po receptu, hrana koju serviraju poznati kuvari u svojim televizijskim emisijama uvek će izgledati bolje od vaše. Evo i zašto.
kineska-hrana.jpg
Profimedia 

1. Plansko dekorisanje

Kuvari su majstori u dekorisanju hrane. Oni znaju da će tanjir lepše izgledati ako manje količine hrane servirate jedne na drugu i stavite na veliki beli tanjir. Povrh svega, svako će jelo izgledati bolje s malim ukrasima poput pažljivo stavljenog začinskog bilja.

2. Oni ne kuvaju sami

Ako vam za pripremu nekog jela treba 2 sata kuvanja, velike su šanse da ga tv kuvar nije sam pripremio. Iza scene nalazi se tim stručnjaka koji priprema isto jelo u različito vreme, kako bi sve faze nekog recepta mogle biti prikazane ispred kamere.

hrana.jpg
Profimedia 

3. Prikazuju bolju stranu hrane

I vrhunskim kuvarima se dogodi da im zagori odrezak u tiganju, ali u tom slučaju isti okrenu na lepšu stranu kako bi kamera snimila najprimamljiviji deo. Pregoreni deo tako niko neće videti, ali ni pojesti nakon snimanja.

4. Pomažu im stilisti

Hrana izgleda bolje na televiziji jer su pri svakom koraku uključeni stručnjaci za stilizovanje hrane - od osoba koje pažljivo mere sve namirnice za kuvanje, preko stručnjaka za kombinaciju najprimamljivijih boja do pojedinaca koji ukrašavaju sto na koji ćete položiti tanjir s gotovim jelom.

5. Profesionalna pomoć

Profesionalni kuvari znaju da hrana ispadne bolje u čistoj kuhinji. Oni zato operu svaki prljavi komad posuđa neposredno nakon što ga upotrebe. Ovo nekad nije izvodljivo u prosečnom domaćinstvu gde kuvamo u vremenskom roku i po specifičnim željama svojih ukućana.

hrana-profimedia.jpg
Profimedia 

(Punkufer)