Hit među jelima jeste slana torta od palačinki! Ispratite recept uz pomoć kojeg ćete napraviti minimalno 8 a maksimalno 12 palačinki, a evo kako ćete (kada se ohlade) od njih napraviti tortu...

Sastojci:

glavica crnog luka
250 g šargarepe
veza peršuna
75 g dimljene slanine
jaje
so
150 g brašna
2,5 dl mleka
struk praziluka
malo ulja

Fil:

400 g krem-sira

Priprema:

Crni luk i peršun sitno iseckajte. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na kolutove a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, pa dodajte jaje, brašno i mleko, i napravite testo za palačinke.

Masu podelite na dva dela, piše portal Lisa.rs

U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke da porumene. Kad se ohlade, svaku filujte krem-sirom i ređajte ih naizmenično jednu na drugu, kao kad pravite tortu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom i dekorišite po želji.

Vreme pripreme: 50 minuta

Napomena: Trebalo bi da dobijete minimalno osam palačinki (po četiri od obe vrste), a maksimalno dvanaest.

Izvor: Lisa
slano-predjelo.jpg
Profimedia 


Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:

Genijalna kombinacija koja će iznenaditi sve vaše goste: slana bundevara!

Hladno predjelo od kuvanih jaja: korpice "mimoza”

Topla predjela: supa sa knedlama od brokolija

Hladno predjelo: recept za rolat od paprike i patlidžana (POSNO)

Slana zimnica: recept za ajvar od zelenog paradajza