HIT SLANO PREDJELO: Torta od palačinki sa dimljenom slaninom
Sastojci:
glavica crnog luka
250 g šargarepe
veza peršuna
75 g dimljene slanine
jaje
so
150 g brašna
2,5 dl mleka
struk praziluka
malo ulja
Fil:
400 g krem-sira
Priprema:
Crni luk i peršun sitno iseckajte. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na kolutove a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, pa dodajte jaje, brašno i mleko, i napravite testo za palačinke.
U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke da porumene. Kad se ohlade, svaku filujte krem-sirom i ređajte ih naizmenično jednu na drugu, kao kad pravite tortu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom i dekorišite po želji.
Vreme pripreme: 50 minuta
Napomena: Trebalo bi da dobijete minimalno osam palačinki (po četiri od obe vrste), a maksimalno dvanaest.
Izvor: Lisa
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Genijalna kombinacija koja će iznenaditi sve vaše goste: slana bundevara!
Hladno predjelo od kuvanih jaja: korpice "mimoza”
Topla predjela: supa sa knedlama od brokolija
Hladno predjelo: recept za rolat od paprike i patlidžana (POSNO)
Slana zimnica: recept za ajvar od zelenog paradajza
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)