5 saveta za kupovinu i čuvanje crnog luka
Pri kupovini crnog luka treba birati glavice koje su čiste i dobro oblikovane, vrat glavice luka ne bi trebao da bude otvoren, dok bi ljuska trebalo da bude pripijena, a nikako hrskava i lomljiva, piše sajt Stvar ukusa .
Crni luk se čuva na sobnoj temperaturi, na tamnom i prozračnom mestu. Luk ne bi trebalo stavljati uz krompir jer će se pre pokvariti i izgubiti vlažnost.
Termički obrađen luk može se čuvati nekoliko dana u zatvorenoj plastičnoj posudi, dok u metalnim posudama gubi boju.Naseckan luk se može zamrznuti, bez prethodnog blanširanja, ali zamrzavanjem gubi na intenzitetu ukusa.U sirovom stanju crni ili ljubičasti luk izvrstan je kao dodatak salatama, hladnim sosovima, sendvičima, uz meso s roštilja...
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Narodni lekovi od crnog luka
5 recepata za krompir iz rerne
9 najčešćih grešaka u pripremi krompir pirea
Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak
6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore