NAJBOGATIJI SLATKIŠ: Ambasador torta sa glazurom od topljene čokolade
Sastojci:
10 jaja
14 kašika šećera
malo soli
5 kašika kakao praha
10 kašika brašna
kesica praška za pecivo
Fil:
7 dl mleka
7 kašika šećera
8 kašika brašna
250 g margarina ili maslaca
150 g šećera u prahu
250 g iseckanih žele bombona
Glazura:
250 g čokolade
2,5 dl slatke pavlake
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer, žumanca, so i kakao. U ovu penastu masu dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. U velim plehu (koji se dobija uz šporet) pecite ovu masu na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Povremeno čačkalicom proverite da li je testo pečeno - kad se ne lepi za čačkalicu, odnosno kad ostane suva, kora je gotova. Ostavite da se kora ohladi i hladnu presecite da dobijete dve, piše portal Lisa.rs
Sad pripremite fil tako što ćete staviti mleko da se kuva. Odvojte i jednu šolju mleka, u nju stavite brašno, izmešajte da bude jednolično i dodajte mleku koje se kuva. Pažljivo mešajte da se ne bi stvorile grudvice. U već gustu masu dodajte i šećer, i kad se sve dobro skuva, ostavite da se ohladi fil.
Sjedinite umućen maslac sa šećerom u prahu, pa i to dodajte u hladan fil i sve dobro sjedinite. U fil na kraju stavite i žele bombone i promešajte. Filujte tortu, a na poslednju koru, pored fila, stavite i glazuru od topljene čokolade i slatke pavlake. Glazura slobodno može malo da kaplje i sa strane. Ukrasite tortu i karamel lešnicima ili orasima, po želji.
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:
Poslastičarska magija sa orasima: carigradska torta
Gelato Italiana: italijanski sladoled od čokolade
Popularna NAJLON torta koja ruši Internet: recept za omiljenu dečiju tortu sa čokoladnim bananicama
Čudo torta sa čokoladom i sokom od pomorandže (RECEPT)
Najlepši recepti za slatkiše: Bela rozen torta
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)