DVE POSNE IDEJE ZA RUČAK OD 300 DINARA: Zdravo, brzo i ukusno!
Skuša sa krompirom
Potrebno je: 2 skuše srednje veličine (150 dinara), 4 srednja krompira (60 dinara), 1 limun, 1 glavica luka, malo maslinovog ulja, so, biber, ruzmarin i malo jabukovog sirćeta
Priprema: Skušu očistite od iznutrica i odcecite joj glavu, zatim je dobro posolite, u sredinu skuše stavite dve kriške limuna i stavite malo bibera i malo ruzmarina, piše Stil.
Zatim skušu tako napunjenu limunom zamotajte u fišek od aluminijumske folije (svaku ribu posebno). Poredajte u pleh skušu i pecite na 200 stepeni 20 minuta.
Za prilog napravite krompir. Skuvajte krompir, zatim skuvan isecite na krugove, pa u to dodajte iseckan luk, isto na kolutove, pa sve posolite, stavite malo maslinovog ulja i jabukovog sirćeta. Služite toplo uz ribu koju ste izvadili iz folije.Pečurke i pirinač sa soja komadićima
Potrebno je: 200 grama soja komadića (150 din), 200 g pečurki (100 din), 1 glavica crnog luka, malo vegete, 200 ml paradajz sosa, malo origana i 1 šolja (200 ml) pirinča.
Priprema: U pola litre ključale vode stavite malo ulja i malo vegete, zatim dodajte soja komadiće i pustite da provri 5 min. Skinite sa vatre.
U tiganju izdinstajte jednu veću glavicu crnog luka i pečurke, kada se izdinstaju tako da nemaju više vode dodajte im paradajz sosa pa pustite da provri. Nakon toga dodajte i soja kockice i malo vode pa pustite neka se sve krčka nekih 15 minuta na tihoj vatri. Dodajte vegetu i origano pa skinite sa ringle.
Pirinač skuvajte tako što ćete u ključalu i začinjenu vodu da stavite opran pirinač. Kada provri, promešajte i zaklopite i ostavite da odstoji 10 minuta. Povremeno promešajte.
Služite toplo tako što ćete na tanjir prvo da stavite skuvan pirinač a preko da prelijete sos od pečuraka i soje.
Pročitajte još na portalu Stil:
Uz ovaj lek nikad nećete ostariti: Dve kašičice dnevno podmlađuju organizam! (RECEPT)
Čokoladna đavolica: Torta koja ostavlja bez daha!
Tri ideje za ručak do 400 dinara: Carski obrok za malo para!
Najstarija Evropljanka proslavila 116. rođendan: Jedna namirnica je svaki dan na njenom tanjiru!
Eliksir mladosti za svaku ženu: Ovaj recept ćete prenositi svojim kćerkama i unukama!
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega