So je osnovni kuhinjski začin bez kojeg je nemoguće zamisliti bilo koje jelo.

Međutim, previše soli uništiće vaš gastronomski doživljaj. Na sreću, ima nade čak i ako presolite obrok.

Ako se kojim slučajem prstohvat pretvori u kašiku, ne očakavajtei. Presoljenu supu ili čorbu možete spasti uz pomoć ovih trikova:

1. Trik s krompirom
Ubacite sirov krompir ili jabuku narezane na četvrtine u lonac, kuvajte na umerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom ih izvadite.

krompir.jpg
Shutterstock 

2. Trik sa šećerom
Ako krompir i jabuka nisu upalili, pokušajte da uravnotežite ukus sa kašikom šećera. Umešajte je i isprobajte jeste li se rešili viška soli.

stoma-salo-gojenje-namernice-gazirana-pica-secer.jpg
Profi 

3. Trik sa sirćetom i vodom
Ručak je još preslan? Razredite ga s nešto vode ili sirćeta.

voda.jpg
Profimedia 

punkuferhr