Kandirani đumbir možete jeste kao zdravu grickalicu ili ga možete koristiti kao sastojak za pravljenje slatkiša.

Zdrav slatkiš možete napraviti jednostavno i lako, piše portal Lovesensa .

Sastojci:

500 grama đumbira
500 grama meda
pola litra vode (filtrirane, po mogućstvu)

Priprema:

Operite đumbir i oljuštite ga ako želite (mnogi ne ljušte već samo dobro oribaju četkicom za povrće). Isecite đumbir, stavite u šerpu i prelijte vodom i medom. Kad provri, smanjite temperaturu i ostavite da polako vri poklopljeno oko 30 minuta. Zatim skinite poklopac i ostavite na tihoj vatri da vri još oko pola sata, odnosno dok đumbir ne bude dovoljno mek da možete da ga probodete viljuškom. Takođe, sirup bi trebalo da uvri za polovinu.

Sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi. Procedite i sačekajte da otkaplje. Rasporedite đumbir po plehu ili žici preko koje stavite pek-papir. Ostavite da se suši oko 12 časova. Kandirani đumbir čuvajte u frižideru, u hermetički zatvorenoj posudi.
poslastica-djumbir.jpg
Profimedia 


Izvor: Lovesensa

Sa sajta Lovesensa.rs pročitajte i:

Veganski recept: krem supa od batata (BEZ GLUTENA)

Recept za laganu salatu: spanać sa umakom od susama (VEGAN)

Probiotici i prebiotici u vašoj kuhinji: 7 zdravih namirnica koje treba redovno da jedete

4 vrste ulja za kuvanje koje uvek treba da imate u kuhinji

9 namirnica koje nas greju i jačaju imunitet