REN, LIMUN I MED: Čudesna smesa koja topi santimetre oko struka
Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid.
Glavni sastojci ovog recepta su sveži ren, neprskani limun s korom i med.
U ishrani se najčešće upotrebljava koren rena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke.
Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) ren je igurmansko, ali i lekovito sredstvo.
Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu, jer pomaže da se lakše svari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima.
Svež koren može se koristiti preko cele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pesak ili drži u podrumu. Ako imate veći koren, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.
Ako želite da vam izrendani ren ostane svež i nakon tri nedelje, pomešajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može stajati u frižideru do 3 sedmice.
Recept za melem za mršavljenje
Sastojci: 125 gr rena, 3 neprskana limuna, 3 kašike meda.
Postupak:Izmiksujte u secku ili blenderu 125 grama rena. Uzmite tri limuna, rasecite ih, izvadite iz njih semenke, pa ih zajedno sa korom, takođe izmiksujte i pomešajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmešajte. Čuvajte ovaj melem u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom 3 nedelje i gledajte kako se obim struka smanjuje.
(magicnobilje.com)
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega