Limun je izuzetno zdrava voćka ali ako želite da iz nje izvučete maksimum hranljivih materija, upotrebite jedan mali trik.

Naime, zamrznite limun pre korišćenja! Najzdraviji deo limuna je njegova kora koja uvek ostane neiskorišćena ali ako je zamrznete učinićete je ne samo jestivom nego i ukusnom pa će ostati svež ukus.

Kako najbolje da ga zamrznete? Narežite limun na kriške, stavite ih u kesu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač.

Kada poželite pojesti krišku limuna jednostavo je izvadite iz zamrzivača i pojedite tako smrznutu. Limun će na taj način pucati od osvežavajućeg ukusa.

limun-limunada.jpg
Shutterstock 

Ukoliko pojedete limun sa koricom, evo koje ćete sve vitamine i minerale uneti u organizam:

- vitamin C, B6, A i E

- folna kiselina

- kalcijum

- bakar

- gvožđe

- cink

- magnezijum

- kalijum

- belančevine

- riboflavin

- niacin

- tiamin

- fosfor

Ne zaboravite, limun je nezamenljiv saveznik u borbi protiv gripa i virusa, a ako želite da učinite nešto dobro za svoje zdravlje, pijte vodu sa limunom.

limun.jpg
Shutterstock 

(zadovoljna.hr)