Postoje namirnice koje je u redu jesti kada se podgreju, ali neke ipak ne bi trebalo jer štetno deluju na naš organizam.

Neke namirnice gube hranjivu vrednost nakon što ih podgrejete. Saznajte koje namirnice nikako ne bi trebalo da podgrevate i jedete po drugi put!

Spanać
Podgrevanje spanaća može uticati na vaše celokupno zdravlje. Preporučuje se da se spanać jede odmah nakon pripreme. Zašto? Zato što je spanać pun nitrata, kada ga podgrejete nitrati prelaze u nitrite, što ga čini kancerogenim.

potaz-od-spanaca.jpg
Printskrin 

Celer
Celer se uglavnom koristi za pripremu supa. Isto kao i spanać, sadrži mnogo nitrata koji prelaze u nitrite, pa ako već podgrevate supu, izvadite celer. Isto važi i za šargarepu.

przene-tikvice-celer.jpg
Profimedia 

Cvekla
Ovo veoma zdravo povrće sadrži veliku količinu nitrata. Nikako je ne bi trebalo zagrevati, jer postaje destruktivna za vaše telo.

cvekla-sok-od-cvekle.jpg
Shutter 

Krompir
Krompir ima mnogo kvaliteta koji čine dobro za celokupno zdravlje. Ako ostavite krompir da stoji dan ili dva on će izgubiti svoju hranjivu vrednost. Nije opasan po zdravlje, samo će postati beskoristan.
krompir-dijeta-ishrana.jpg
Shutterstock 

fokuz.ba