KAKO VI KUVATE KAFU? Obratite pažnju, ovo su greške koje joj bitno menjaju ukus
Svakog dana skuvate bar jednu kafu, a da li to radite po pravilima tako da dobijete perfektan ukus?
Instant kafe danas se nalaze u mnogim domaćinstvima, a kod njihove pripreme važi jedno važno pravilo koje se često krši: voda kojom pravimo kafu ne sme da provri, odnosno da bude prevruća.
Pravimo li instant kafu s vodom koja je dosegla temperaturu vrenja pokvarićemo joj ukus, može čak imati ustajali, umesto bogatog i finog ukusa. Idealna temperatura vode s kojom pravite instant kafu trebalo bi da bude između 90 i 96 stepeni.
Zato sledeći put kada pravite kafu skinite vodu s vatre malo pre nego što počne da vri i primetićete kako kafa odmah ima finiji, bogatiji ukus.
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)