Italijani su poznati po svojoj ukusnoj kuhinji širom sveta. Pored pice i paste, lazanja je jedna od najomiljenijih jela mediteranske kuhinje.

Ipak, priprema autentične lazanje je popriličan posao. Ako nemate 3 sata za spremanja, onda je ovo idealan recept za vas, jer vam treba samo jedan tiganj. Bez lonaca, šerpi, bez pripreme testa, samo jedan tiganj!

Treba vam:

- 500gr mlevene junetine

- 1 mala kašičica maslinovog ulja

- 1 mala kašičica soli

- 1 mala kašičica crnog bibera
- 1 seckani crni luk

- 2 čena belog luka

- 3 šolje sosa od paradajza

- 6-7 listova lazanje

- 200 grama pavlake
- 200 grama rendane mocarele
- 7 do 10 čeri paradajza
- svež bosiljak

Evo i kako se sprema:

Pre nego što počnete da kuvate, skinite plastične drške sa tiganja, U drugom slučaju plastika će se istopiti u rerni. Ako imate tiganj sa metalnim drškama onda je to sjajno. Sada kuvanje počinje!
lazanja.jpg
Foto: Jutjub


Dodajte maslinovo ulje u tiganj i stavite mlevenu govedinu.
lazanja.jpg
Foto: Jutjub


Začinite meso sa soli, biberom, lukom i belim lukom.
lazanja.jpg
Foto: Jutjub


Sipajte polovinu sosa od paradajza u meso i pomešajte.
lazanja.jpg
Foto: Jutjub


Sada stavite 2.3 lista lazanje ispod mesa. Nemojte da mešate, listovi treba da budu tu gde jesu.
lazanja.jpg
Foto: Jutjub


Iskoristite ostatke listova lazanje, napravite novi sloj na vrhu mesa, odnosno sosa.
lazanja.jpg
Foto: Jutjub


Raširite preostalu 1 1/2 šolje paradajz sosa preko lazanje i dodajte pavlaku na vrh.
lazanja.jpg
Foto: Jutjub


Nežno razmažite pavlaku. Budite pažljivi jer je manje gustine od sosa. Stavite narendanu mocarelu preko i postavite iseckan čeri paradajz u krug.
lazanja.jpg
Foto: Jutjub


Stavite tiganj u rernu 25 minuta na 180 stepeni. Ukrasite lazanju sa nekoliko listova bosiljka. Sjajno!

lazanja.jpg
Foto: Jutjub


Pogledajte i video tutorijal: