Italijani su poznati po svojoj ukusnoj kuhinji širom sveta. Pored pice i paste, lazanja je jedna od najomiljenijih jela mediteranske kuhinje.

Ipak, priprema autentične lazanje je popriličan posao. Ako nemate 3 sata za spremanja, onda je ovo idealan recept za vas, jer vam treba samo jedan tiganj. Bez lonaca, šerpi, bez pripreme testa, samo jedan tiganj!

Treba vam:

- 500gr mlevene junetine

- 1 mala kašičica maslinovog ulja

- 1 mala kašičica soli

- 1 mala kašičica crnog bibera
- 1 seckani crni luk

- 2 čena belog luka

- 3 šolje sosa od paradajza

- 6-7 listova lazanje

- 200 grama pavlake
- 200 grama rendane mocarele
- 7 do 10 čeri paradajza
- svež bosiljak

Evo i kako se sprema:

Pre nego što počnete da kuvate, skinite plastične drške sa tiganja, U drugom slučaju plastika će se istopiti u rerni. Ako imate tiganj sa metalnim drškama onda je to sjajno. Sada kuvanje počinje!
lazanja.jpg
Jutjub 


Dodajte maslinovo ulje u tiganj i stavite mlevenu govedinu.
lazanja.jpg
Jutjub 


Začinite meso sa soli, biberom, lukom i belim lukom.
lazanja.jpg
Jutjub 


Sipajte polovinu sosa od paradajza u meso i pomešajte.
lazanja.jpg
Jutjub 


Sada stavite 2.3 lista lazanje ispod mesa. Nemojte da mešate, listovi treba da budu tu gde jesu.
lazanja.jpg
Jutjub 


Iskoristite ostatke listova lazanje, napravite novi sloj na vrhu mesa, odnosno sosa.
lazanja.jpg
Jutjub 


Raširite preostalu 1 1/2 šolje paradajz sosa preko lazanje i dodajte pavlaku na vrh.
lazanja.jpg
Jutjub 


Nežno razmažite pavlaku. Budite pažljivi jer je manje gustine od sosa. Stavite narendanu mocarelu preko i postavite iseckan čeri paradajz u krug.
lazanja.jpg
Jutjub 


Stavite tiganj u rernu 25 minuta na 180 stepeni. Ukrasite lazanju sa nekoliko listova bosiljka. Sjajno!

lazanja.jpg
Jutjub 


Pogledajte i video tutorijal: