Jedva čekate da popijete prvi gutljaj kafe, kad ono - uh, prevruća je!

Trebalo bi da pričekate neko vreme da se kafa ohladi, ali mi vam otkrivamo način kako da kafa brže postane taman dobre temperature za ispijanje.

Šoljica taman dovoljno tople kave mnogima je užitak, ona ne sme biti (pre)hladna niti (pre)vruća jer tada nije tako ukusna, odnosno nemoguće ju je piti.

Da bi se kafa rashladila obično treba nekoliko minuta, ali mi vam otkrivamo trik s kojim će se kafa mnogo brže rashladi.

Sve što morate da uradite je da stavite metalnu kašičicu (s kojom ste promešali kafu) u šoljicu i metal će toplinu vezati za sebe.

Već nakon nekoliko trenutaka kašičica će postati topla, a kafa manje vruća.

Na isti način možete rashladiti i supu ili bilo koje tečno jelo. Kada sipate u tanjir jednostavno ostavite kašičicu u njemu i u jelo ćete mnogo brže moći da jedete nego da čekate da se ohladi.

kafa-caj-solja.jpg
Profimedia 

(Zadovoljna)