Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Vaznesenje Gospodnje, praznik koji je u narodu poznat kao Spasovdan.

Prema narodnom običaju, na taj dan se klalo jagnje i spremala se cicvara.

A da li znate recept za cicvaru? Ne brinite, jednostavno je a tako zdravo i ukusno.

Sve što vam je potrebno je:

- 3 dl mleka

- 1 dl ulja

- 100 gr kukuruznog brašna

- 2 kašike kajmaka

- 2 kašike sira

- 1 čaša pavlake

- malo soli

pavlaka.jpg
Foto: Profimedia

Postupak:

U dublju posudu staviti mleko da se greje. Za to vreme izgnječite sir, dodajte ulje, kajmak i pavlaku pa sve zajedno stavite u posudu sa mlekom. Kada smesa provri, polako, uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno.
Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa prohladjeno poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.