ZA SPASOVDAN SPREMITE CICVARU: Ispoštujte stare običaje a evo kako to da napravite
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Vaznesenje Gospodnje, praznik koji je u narodu poznat kao Spasovdan.
Prema narodnom običaju, na taj dan se klalo jagnje i spremala se cicvara.
A da li znate recept za cicvaru? Ne brinite, jednostavno je a tako zdravo i ukusno.
Sve što vam je potrebno je:
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 100 gr kukuruznog brašna
- 2 kašike kajmaka
- 2 kašike sira
- 1 čaša pavlake
- malo soli
Postupak:
U dublju posudu staviti mleko da se greje. Za to vreme izgnječite sir, dodajte ulje, kajmak i pavlaku pa sve zajedno stavite u posudu sa mlekom. Kada smesa provri, polako, uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno.
Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa prohladjeno poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore