Palačinke su jedan od omiljenijih deserata svim generacijama, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti.

Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ako razdvojite belance i žumance dobićete nikad mekše palačinke.

palacinke.jpg
Profimedia 

Postupak:

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše ulupani šlag (niti mekani niti čvrsti) i dodajte ga smesi.

3. Šlag zatim vrlo nežno umešajte u smesu. Šlag od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

palacinka-palacinke.jpg
Shutterstock 

(Zadovoljna)