SJAJAN SAVET: Trik zbog kog više nikada nećete napraviti žilave palačinke
Palačinke su jedan od omiljenijih deserata svim generacijama, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti.
Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ako razdvojite belance i žumance dobićete nikad mekše palačinke.
Postupak:
1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.
2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše ulupani šlag (niti mekani niti čvrsti) i dodajte ga smesi.
3. Šlag zatim vrlo nežno umešajte u smesu. Šlag od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.
(Zadovoljna)
"UVEREN SAM DA ĆETE I UBUDUĆE USPEŠNO IZVRŠAVATI NAMENSKE ZADATKE" Predsednik Vučić čestitao Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane