Za pripremanje sladoleda ne morate biti majstror. Dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept s kvalitetnim namirnicama.

Za kratko vreme možete napraviti ukusan sladoled od čokolade, koji će vam dolično leći na ovim visokim temperaturama.

Sastojci za sladoled od čokolade: 200 g čokolade za kuvanje, 5 žumanaca, 1/2 šoljice šećera, 500 ml mleka.

Priprema:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro izmešali sve, lagano dodajte mleko i mešajte.

3. Smesu prebacite u mali lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu i skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro proješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stegla i brzo je promešajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovno je izvadite i ponovite postupak i vratite u zamrzivač i pustite još sa i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

gelato-sladoled-lisa.jpg
Profimedia