Jelena Đoković obožava zdravu hranu, ali ne beži od slatkiša. Posebno ne ako su oni zdravi, lako se prave i ne sadrže šećer!

Kad god poželi nešto slatko, Jelena otvori kutijicu koju nosi sa sobom i pojede par komada ovih energetskih bombica.

Pored toga što su jako ukusne, ove poslastice vam daju i energiju, pa ih zato Jelena uvek nosi sa sobom – posebno kada putuje.

Poznato je da Noletova supruga ne jede prerađevine, pa je zato sasvim logično da će se umesto za kupovnu čokoladicu odlučiti za nešto što je sama spremila.

Ona priznaje da bombice nikad nemaju isti ukus, jer svaki put eksperimentiše i dodaje drugačije sastojke, ali jedno je uvek isto – ne sadrže šećer ni gluten. I vrlo su ukusne. Mi vam danas donosimo jako jednostavan recept, koji ne samo da je spreman za pet minuta, već zahteva samo četiri sastojka.

pita-s-pecurkama-puding-bombice-rucak-recept.jpg
Shutterstock 

Potrebno je:

1 šoljica indijskog oraha
8 datula (urmi) bez koštica
2 kašike kakao praha
2 kašike kokosovog ulja

Priprema:

Sve potrebne sastojke jednostavno stavite u blender i sačekajte dok se ne napravi homogena masa. Stavite u frižider da se malo stegne, pa od toga pravite loptice koje zatim po želji možete uvaljati u kakao ili kokosovo brašno. Ove bombice možete nositi svuda sa sobom, dovoljno su slatke jer sadrže urme, ali su ujedno i veoma zdrave!