Ako već niste pravili ali ni jeli Julišku, onda je ovo prava prilika da to uradite već danas

Juliška ili Julpita je starinski kolač koji nam dolazi iz Češke. Onaj ko ga je probao voli ga bez obzira na godine. Domaćice ga obožavaju jer se izuzetno lako sprema, piše Stil.Za koru vam je potrebno: 6 jaja, 200 g šećera, 4 kašika kakaa, 5 kašika mlevenih oraha i 2 kašike brašna.
Prvo umutite belance pa mu dodajte šećer postepeno ga muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini.
Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Preliv za koru: 150 g šećera prokuvajte u 200 ml mleka.
Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi. Sada pravite fil.
Za fil vam je potrebno: Preostali preliv za koru (mleko + šećer), 150 g mlevenih oraha, 125 g margarina, rendana čokolada.
U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite.
Uživajte u juliški.

Čitajte još na portalu Stil:

Jelo sa Ruskog dvora: Govedina Stroganov se topi u ustima!

Šta uraditi kada nam umre najvoljenija osoba: Suze nikako ne prijaju pokojniku!

Napitak koji menja život iz korena: Potpuno čišćenje tela od otrova i masnoća! (RECEPT)

Turski krompir zapečen sa jogurtom: Prilog koji ćete praviti uz svako jelo! (RECEPT)

Knedle sa šljivama: Najjednostavniji način pravljenja stare poslastice!