Vaša omiljena poslastica postaće još ukusnija uz pomoć ovog fantastičnog trika.

Nema osobe na svetu koja ne voli dobru šampitu koja se idealno slaže sa dobrom domaćom kafom i čašom kisele vode, piše stvarukusa.

Sastojci:

Za koru:

- 5 žumanaca

- 5 kašika šećera

- 5 kašika mleka

- 5 kašika brašna

- 5 kašika ulja

- 1 kašika kakaa

- 1 kašičica praška za pecivo

mleko-biljno-mleko.jpg
Profimedia 

Za fil:

- 5 belanaca

- 2 kašike šećera

Za agdu:

- 15 kašika šećera

- 10 kašika vode

voda-secer-napitak.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Za koru penasto umutite 5 žumanaca, dodajte 5 kašika šećera i 5 kašika mleka, pa dobro sjedinite sa mikserom. Zatim dodajte 5 kašika brašna, 5 kašika ulja, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo.

2. Mutite sve dok se sastojci ne sjedine u onu, glatku smesu, pa izlijte u kalup za torte i ispecite.

3. Za šlag umutite belanca u čvrst šam, pa postepeno dodavajte šećer, uz neprekidno mešanje mikserom.

4. Za agdu prokuvajte vodu sa šećerom, pa je, dok je vrela, sipati u šam od belanaca, takođe uz neprekidno mešanje mikserom.

5. Fil izlijte na koru, poravnajte i ostavite da se potpuno ohladi.