Mlade kuvarice najviše plaši strah od neuspeha, ali sa ovim receptom i potpune početnice će biti na sigurnom

Sastojci: 3 jaja, 300 g brašna, 500 ml mleka ili vode, 2 kašike ulja, na vrh kašičice soli

1. Sipajte brašno u posudu, pa dodajte jaja i dobro izmešajte. Dodajte mleko ili vodu, piše Stil. Zatim dodajte so i dve kašike šećera, pa dobro jedinite, tako da smesa bude jednolična i bez grudvica. Testo ne treba da bude previše gusto, ako je potrebno dodajte malo kisele vode.

2. Testo sipajte kutlačom u tiganj, u kom ste prethodno zagrejali nekoliko kapi ulja. Malo okrećite tiganj kako bi se smesa ravnomerno rasporedila do ivica. Obradite pažnju da ne sipate previše smese kako bi vam palačinke bile što tanje.

palacinke-recept-stil.jpg
Thinkstock 


3. Kad palačinka počne da se odvaja od tiganja, vreme je da je okrenete na drugu stranu. Pecite je tako još oko pola minuta, pa izvadite na tanjir.

4. Ostalo vam je još da ih nafilujete po želji - da li će biti slatke ili slane, sami odučite. Bilo sa kremom, džemom, orasima ili stare dobre sa šećerom.

Pogledajte još na portalu Stil:

Ekspres torta sa piškotama: Vrhunski kolač za 10 minuta! (RECEPT)

Vasina torta: Omiljena srpska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)

Čuvena Esterhazi torta: Raj za oči i fantastičan ukus! (RECEPT)

Prirodni lekovi od aronije: Kako napraviti sok, džem i slatko od ovog voća! (RECEPT)

Da li ste probali napitak dugovečnosti? Reguliše pritisak i probavu, čisti jetru!