Evo još jednog korisnog recepta uz pomoć koga ćete upotpuniti vašu zimnicu.

Svi znamo da su proizvodi kupljeni u prodavnicama prepuni konzervansa i veštačkih sastojaka, zato vam dajemo odličan i proveren recept za domaći kečap, piše opanak.rs

Za domaći kečap vam je potrebno:

- 4 litre paradajz čorbe

- 120 gr gustina

- 200 gr šećera

paradajz-sok-od-paradajza.jpg
Foto: Profimedia

- 80 gr soli

- šoljica sirćeta

- pola kesice origana

Priprema:

Od 4 litre čorbe, odvojiti pola litre, da bude hladna i smešati sa svim ostalim sastojcima. Preostalu čorbu kuvati pola sata pa dodati razmućenu masu, kuvati sve zajedno 10 minuta uz povremeno mešanje.

paradajz-kecap-domaci.jpg
Foto: Profimedia

Savet:

Ako planirate da vam duže stoji možete staviti jedan konzervans.