KISELA PEGLANA PAPRIKA: Najbolji recept za slanu zimnicu
Ovom receptu nećete moći da odolite, a moći ćete da uživate u njemu tokom cele zime.
Sastojci:
10 kg očišćene paprike
400 g šećera
250 g soli
100 g esencije
1 vinobran
1 g konzervansa
Priprema:
1. Pomešajte so, šećer, vinobran, konzervans i esenciju.
2. Paprike operite, obrišite i očistite od semenki. Pripremljenu papriku naređajte u dublji sud i pritisnite težim predmetom (kamenom) i ostavite do narednog dana da stoji.
3. Sutradan izvadite paprike (tečnost sačuvajte) i unutrašnjost svake paprike premažite mešavinom očišćenog i iseckanog belog luka i celera.
4. Paprike ređajte jednu preko druge u teglu, a preko svakog reda posipajte nekoliko zrna bibera i mešavinu belog luka sa celerom ili renom.
5. Snažno pritisnite paprike i punite tegle(ostavite do vrha jedan prst).
6.Naređane paprike prelijte njihovim sokom tj. sokom koji su pustile preko noći.
7. Napunjene tegle ostavite 24 h otvorene da stoje (dodajte još soka) a zatim hermetički zatvorite. Tegle sa paprikama ostavite da odstoje na hladnom mestu najmanje tri nedelje pre služenja.
Vreme pripreme: 60 minuta + 24 h da odstoje.
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega