POSLASTICA KOJU SVI OBOŽAVAJU: Napravite sami jednostavno najsavršenije makaronse!
Hrskave puslice spojene sa sočnim, slasnim kremom ostaviće vas bez daha.
Francuske poslastice od sada možete praviti u svom domu i oduševiti porodicu ali i goste.
SASTOJCI:
4 belanaca
70 g šećera
230 g šećera u prahu
120 g mlevenog badema
Prstohvat soli prehrambena boja
fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem...)
NAČIN PRIPREME:
1. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut.
2. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva.
3. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricem oblikujte smesu u male loptice. Pecite 15-20 minuta.
4. Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.
"VIDE DA SRBIJA NAPREDUJE BRŽE OD NJIH" Predsednik Vučić o napadima iz Zagreba: "Srećan sam što mi nemamo tu vrstu frustracije i kompleksa kako oni imaju prema"