Ukoliko ste prethodne noći preterali sa pićem, pileća čorba je baš ono što vam treba. Garantujemo da će vas vratiti u život.

Evo šta vam je potrebno od sastojaka:

1 pile od 1 do 1,5 kg, 1 veliki crni luk, 2-3 šargarepe, 2-3 bele zeleni celer, veličina jajeta, 2 lovorova lista, 1/2 šolje pirinča (125 ml.), 2 limuna 3 - 4 žumanca, 150-200 ml. pavlake, mirođija, peršun, so i biber

Priprema:

U lonac stavite pile i naliti 4-5 l vode. Posoliti i ostaviti da provri. Povremeno skidati penu koja se stvara. Dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kada se pile skuvalo sa povrćem, izvadite ga i skinite kožu. Usitnite meso i vratite u lonac.

Dodajte i pirinač i kuvajte 15 minuta. Ulupajte sok od limuna sa žumancima, dodajte im pavlaku i dobro promešajte. Polako sipajte tu smesu u lonac, uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu i ukrasite sa peršunom.

Prijatno!

pileca-corba.jpg
Profimedia