Jabuke u šlafroku su dobro oproban recept za sve sladokuce.

Ukoliko dosad niste pravili ovaj recept, veoma je jednostavan za pripremu.

Sastojci:

  • jabuka1 kg
  • vanilin šećer 2 komada
  • pola kašičice
  • jaja2 komada
  • mleka500 ml
  • brašno 350 gr
  • prstohvat soli
  • ulje 300 ml

Uputstvo za pripremu:

Jabuke oljuštite i izvadite im sredinu pa ih narežite na kolutiće debljine od oko pola centimetara. Pospite ih vanilin šećerom i cimetom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta.

Mikserom umutiti jaja, mleko, brašno i so da dobijete gustu smesu koju takođe ostavite da odstoji oko 15 minuta.

Jabuke umešajte u smesu i pržite u dubokom ulju do zlatne boje. Pržene jabuke izvadite na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća.

Jabuke pospite šećerom u prahu i služite ih tople ili hladne! Prijatno!

jabuke-u-slafroku.jpg
Foto: Profimedia