Predstavljamo vam stari recept za ovaj savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koji "ne piju" ulje.

Ovim receptom bićete oduševljeni i vi i vaši najbliži.

Sastojci:

250 ml kiselog mleka

4 jaja

12 kašika belog brašna

10 g praška za pecivo

2 dl ulja

brasno-belo-brasno.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.

2. Zagrejte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

3. Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne sme biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.