Podgrevanjem nekih namirnica samo izvlačite otrov iz njih. Postaju toksične i u nekim slučajevima mogu da izazovu rak.

Na ove tri posebno treba da obratite pažnju - ili ih pojedite odmah, ili ih jedite hladne, ili ih bacite!

Jaja

Spadaju u rizičnu grupu i nikada ne bi trebalo da ih podgrevate. Jaja imaju tu prednost da mogu da se čuvaju u frižideru i jedu hladna, zato je najbolje da poštujete to pravilo.

jaja-frizider-cuvanje.jpg
Profimedia 

Pečurke

One se jedu odmah nakon pripreme, to je staro pravilo koje, verujemo, svi znate. Ako podgrevatepečurke, može doći do problema sa probavom, čak i trovanja.

pecurke.jpg
Shutter 

Spanać

Njega ne bi trebalo da ostavljate ni za dan posle, a kamoli da ga podgrevate. Kod spanaća se hranljive materije posebno pretvaraju u kancerogene.

spanac.jpg
Shutter