Mirisu i ukusu peciva pripremljenih u kuhinjama naših domova malo ko može da odoli.Upravo zato donosimo brz i jednostavan recept za ukusno pecivo koji je idealan za sve one koji nemaju vremena ili volje da se zamaraju s testom.

Testo za ovo pecivo koje je gotovo za deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je takođe važno – ne raspada se.

Za ovo univerzalno testo potrebno je:
* 4 šoljice od 2 dcl brašna
* 2 kašike šećera
* pola kašike soli
* 2 kašike suncokretovog ulja
* 500 ml mleka
* kesica suvog kvasca, 11 grama

Priprema: Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako napravljena smesa stavlja se u kesu i ostavi u frižideru na dva sata. Nakon toga testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. Od toga možete da pripremate piroške, lepinje ili kiflice. Može da se peče na tiganju u vrelom ulju, ali i u šporetu u dobro namašćenom plehu.

testo-hleb-kvasac.jpg
Foto: Shutterstock