Umesto da praznično prepodne provedete pored šporeta u kuhinji, slatki i brzi spas krije recept za čokoladnu tortu koju možete napraviti za petnaest minuta. Osim što je brzo gotova, ova varijanta torte zdrava je verzija omiljene poslastice.

Recept koji će vam uštedeti vreme i osigurati slatki zalogaj na prazničnom stolu.

Sastojci za tortu: 30 grama kakao praha, 90 grama brašna, malo soli, prašak za pecivo, 20 grama šećera ili prstohvat stevije (imajte na umu da je stevija slađa od šećera i da vam treba znatno manja količina), 6 malih kašičica kokosovog ili biljnog ulja, 80 ml mleka po izboru (kravlje, bademovo), pola kašičice ekstrakta vanile.

cokoladni-kolac-torta.jpg
Foto: Profimedia

Način pripreme: Pomešajte suve sastojke. Potom dodajte ostalo i sve dobro pomešajte. Smesu stavite u manji kalup za torte te pecite 14 minuta u rerni na 170 stepeni. Ukoliko je ipak želite malo dekorisati čokoladnu glazuru ili šećer u prahu biće brzo i efektno rešenje.

(zadovoljna.hr)