Smrt ljuta? Otrov ljuta? Ovi negativni nadimci za popularne papričice nisu uopšte tačni, pokazuje najnovije istraživanje!

Za Hilari Klinton tvrde da gricka ljute papričice "japaleno" baš onako kako drugi uživaju u čipsu od krompira, piše Lepa & Srećna.

Nije to baš ono što savetuju lekari, ali novo istraživanje koje je tim sa Univerziteta u Vermontu završio posle 6 godina pokazuje da postoji veza između konzumiranja ljute hrane i stope smrtnosti.

Verovali ili ne, studija je pokazala da je samo jedna ljuta papričica mesečno dovoljna da smanji rizik od smrtonosnog srčanog ili moždanog udara za čak 13 odsto!

Šta se zapravo dešava u organizmu kada jedemo ljuto? Pročitajte OVDE
paprika-ljuta.jpg
Shutterstock 

PROČITAJTE JOŠ:

Obavezno konzumirajte ovu hranu: 5 namirnica koje smanjuju rizik od nastanka raka dojke

Prestanite da se gojite tokom zime: 5 namirnica koje greju telo a tope masne naslage

UPOZORENJE koje je šokiralo svet: pečeni krompiri i tostiran hleb izazivaju RAK (SAVETI ZA PREVENCIJU)